Activiteiten

Als u tijdens uw verblijf een leuke activiteit wilt ondernemen, zijn daar vele mogelijkheden voor. Hieronder vindt u alvast een aantal suggesties.

4-DAAGS WANDELARRANGEMENT

van hotel naar hotel door de Achterhoek

Dit 4-daags wandelarrangement waarbij je van hotel naar hotel wandelt is de uitgelezen kans om de Achterhoek te verkennen!

  • 3 overnachtingen in 3 verschillende hotels in de Achterhoek
  • Iedere avond een driegangen diner
  • Ontbijt
  • Vervoer van bagage wordt geregeld

Voor meer informatie over dit arrangement óf het indienen van een reserveringsaanvraag, verwijzen wij u naar de website van Hotels in de Achterhoek.

BEKLIMMING MARTINITOREN

Beklim de 94 meter hoge Martinitoren, de hoogste kerktoren van Gelderland.

Onder leiding van de torengids kun je de 220 treden van toren te beklimmen. Deze beklimming wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de Hanzestad, het IJssellandschap en vergezichten over de Veluwezoom, Achterhoek en Liemers. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van de toren, het carillon en Hanzestad Doesburg. Meer informatie is te verkrijgen bij de VVV.

EVENEMENTEN

Culturele Zondagen

Elke 1e zondag van de maand kunt u tijdens de Culturele Zondag een bezoek brengen aan diverse kunstenaars,  galeries, podia en musea die dan de deuren hebben open gezet voor publiek.
www.culturelezondagdoesburg.nl

Hanzefeesten
www.doesburgsehanzefeesten.nl

Kadedagen
www.doesburgsekadedagen.nl

Doesburg Binnenste Buiten
www.doesburgbb.nl

POSBANK EN NATIONAAL PARK VELUWEZOOM

Stadshotel Doesburg ligt in de buurt van het Nationaal Park Veluwzoom. Bij Veluweactief in Rheden (gevestigd bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park Veluwezoom) kunt u heerlijk geluidsloos en relaxt toeren door de prachtige omgeving. In Restaurant de Kade kan de scootertocht onderbroken worden voor een lekkere maaltijd. Meer informatie is te vinden op www.veluweactief.nl.

DE ROODE TOOREN

STREEKMUSEUM

Streekmuseum over Doesburg en de omgeving met oude kruidenierswinkel, een tabakskerverij en een winkel met erfgoedprodukten. www.deroodetooren.nl

MOSTERD MUSEUM

Kijk hoe de Doesburgsche mosterd wordt gemaakt en hoor van alles over mosterd en ga vol lekkere ideeën weer naar huis! Geniet van de kleine boetiekjes in het Gildehof direct naast het museum. www.doesburgschemosterd.nl

LALIQUE MUSEUM

Het museum is gevestigd in een oud Rijksmonument en toont de werken van de bekende juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945). www.musee-lalique.nl