Activiteiten

Als u tijdens uw verblijf een leuke activiteit wilt ondernemen, zijn daar vele mogelijkheden voor. Hieronder vindt u alvast een aantal suggesties.

SLOEPTOCHTJE

OVER DE IJSSEL

De IJssel nodigt uit tot een vaartochtje over de rivier. De Stichting IJsselsloep Dieren heeft een sloep voor maximaal 12 personen. Een schipper vaart u over de rivier richting Dieren of Rhederlaag en onderweg kunt u genieten van een hapje en een drankje. Ook bij minder mooi weer kan er gevaren worden, want dan wordt de kap gewoon opgezet! U kunt opstappen bij de Turfhaven op loopafstand van het hotel. Meer informatie is te vinden op www.ijsselsloep.nl.

BEKLIMMING MARTINITOREN

Beklim de 94 meter hoge Martinitoren, de hoogste kerktoren van Gelderland.

Onder leiding van de torengids kun je de 220 treden van toren te beklimmen. Deze beklimming wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de Hanzestad, het IJssellandschap en vergezichten over de Veluwezoom, Achterhoek en Liemers. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van de toren, het carillon en Hanzestad Doesburg. Meer informatie is te verkrijgen bij de VVV.

MOSTERD MUSEUM

Kijk hoe de Doesburgsche mosterd wordt gemaakt en hoor van alles over mosterd en ga vol lekkere ideeën weer naar huis! Geniet van de kleine boetiekjes in het Gildehof direct naast het museum. www.doesburgschemosterd.nl

BORRELTOCHT

OP DE FIETS

Een fietstocht van circa 15 kilometer die begint bij Stadshotel Doesburg. Onderweg stoppen de groepen tweemaal bij een horecagelegenheid om hier te genieten van delicatessen. De kosten hiervan bedragen € 22,00 per persoon (inclusief huur fiets). U bent na ongeveer 2 uur weer terug bij het Stadshotel. Te boeken vanaf 4 personen. Minimaal twee dagen tevoren reserveren bij het Stadshotel Doesburg.

LALIQUE MUSEUM

Het museum is gevestigd in een oud Rijksmonument en toont de werken van de bekende juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945). www.musee-lalique.nl

VELUWESCOOTER

Stadshotel Doesburg ligt in de buurt van het Nationaal Park Veluwzoom. Bij Veluweactief in Rheden (gevestigd bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park Veluwezoom) kunt u heerlijk geluidsloos en relaxt toeren door de prachtige omgeving. In Restaurant de Kade kan de scootertocht onderbroken worden voor een lekkere maaltijd. Meer informatie is te vinden op www.veluweactief.nl.

DE ROODE TOOREN

STREEKMUSEUM

Streekmuseum over Doesburg en de omgeving met oude kruidenierswinkel, een tabakskerverij en een winkel met erfgoedprodukten. www.deroodetooren.nl

EVENEMENTEN

Culturele Zondagen

Elke 1e zondag van de maand kunt u tijdens de Culturele Zondag een bezoek brengen aan diverse kunstenaars,  galeries, podia en musea die dan de deuren hebben open gezet voor publiek.
www.culturelezondagdoesburg.nl

Hanzefeesten
www.doesburgsehanzefeesten.nl

Kadedagen
www.doesburgsekadedagen.nl

Doesburg Binnenste Buiten
www.doesburgbb.nl